Archief voor oktober, 2010

Vlissingen maanden zonder Michiel de Ruyter

VLISSINGEN (ANP) – Vlissingen moet het vanaf dinsdag maanden stellen zonder het bekendste boegbeeld van de stad, het standbeeld van Michiel de Ruyter op de boulevard. Die wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe sokkel, zo liet de gemeente vrijdag weten.

Het standbeeld wordt gerestaureerd door de Slotboom Steenhouwers in Winterswijk. Het beeld werd in 1841 onthuld en staat sinds 1894 op de huidige plaats op de boulevard. Op 15 april 2011 wordt Michiel de Ruyter weer teruggezet.

Het standbeeld is een eerbetoon aan de admiraal die op 24 maart 1607 in de Zeeuwse havenstad werd geboren. Hij is een van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis.

Onbekende lijken opgegraven in Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) – De politie en de Koninklijke Landmacht graven de komende dagen de lijken op van 19 ongeïdentificeerde doden op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen. De lijken worden onderzocht zodat mogelijk de identiteit alsnog kan worden vastgesteld, zo zei André Hendrix, forensisch onderzoeker van de politie Zeeland, donderdag. Lees meer

Overlast door ruiming bommen Cadzand

CADZAND (ANP) – Bewoners in Cadzand zullen in november last ondervinden van het ruimen van de bommen die in de afgelopen weken zijn gevonden. In totaal worden tachtig panden ontruimd, zo liet de gemeente Sluis, waar Cadzand onder valt, woensdag weten. Lees meer

Vliegtuigen en boten verboden bij bomruiming

WESTKAPELLE (ANP) – Vliegtuigen en boten zullen op woensdag 9 november niet langs of over het Zeeuwse Westkapelle mogen. Op die dag wordt op de Noordzee een Amerikaanse vliegtuigbom van 1000 pond geruimd. Dat laat de gemeente Veere, waar Westkapelle onder valt, dinsdag weten.

De vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog werd begin deze maand door een sportduiker gevonden. Tot 9 november is er een noodverordening van kracht, waardoor in een straal van 300 meter van de bom  geen mensen mogen komen. Daarna wordt de bom verder de zee in gesleept en daar bij hoogwater door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie tot ontploffing gebracht.

Nog geen vrouwelijke burgemeester Zeeland

GOES (ANP) – Zeeland blijft nog even zonder vrouwelijke burgemeester. Dat werd duidelijk nadat donderdagavond in Goes en Vlissingen een nieuwe burgemeester werd voorgedragen.

In Goes word René Verhulst burgemeester. Hij volgt per 1 december Dick van der Zaag op, die na 17 jaar opstapt. Verhulst is 50 jaar oud en werkt als directeur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was 5 jaar CDA-wethouder in Utrecht. Hij is geboren in Kapelle, vlak bij Goes. Lees meer

Neptwitteraar Reimerswaal meldt zich

KRUININGEN (ANP) – De twitteraar die zich twee maanden lang uitgaf als officieel orgaan van de Zeeuwse gemeente Reimerswaal heeft zich bij de gemeente gemeld. Dat heeft een woordvoerster woensdag laten weten.

De man heeft een reclamebureau in Goes en geeft ook cursussen en workshops over hoe om te gaan met Twitter. De gemeente Reimerswaal denkt eraan om daarvan gebruik te maken. Volgens de woordvoerster is er nog geen beleid over het gebruik van dit sociale medium.
Het gaat om http://twitter.com/koosluijk

PokerNews Radio – Unibet Open Valencia

De afgelopen dagen zat ik in Valencia om de Unibet Open te spelen. Het pokertoernooi ging niet van een leien dakje, maar dat mocht de pret niet drukken. Valencia is een stad waar van alles is te doen, dus verveeld heb ik me allerminst.

Aan PokerNews Radio gaf ik zondagavond een interview over het toernooi, over mijn eigen pokerniveau en over de interviews die ik zelf schreef voor PokerNews.

Ik kan een heel blog schrijven, maar dat zou dubbelop zijn. Hieronder is het hele interview van acht minuten terug te luisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Gemeente op zoek naar nep-twitteraar

KRUININGEN (ANP) – De Zeeuwse gemeente Reimerswaal is hard op zoek naar de persoon achter het twitteraccount gem_reimerswaal. Dat liet een woordvoerder dinsdag weten na berichtgeving in diverse media.

De persoon achter het account post berichten die van de gemeente lijken te komen, inhoudelijk correct, maar de gemeente weet niet wie erachter zit. Ze heeft zich gemeld bij Twitter Identity Theft. Reimerswaal hoopt dat de neptwitteraar zich meldt en het account overdraagt.

De nep-twitteraar gebruikt naast officiële berichtgeving van de gemeente ook het logo van de gemeente.

Naar boven