Archief voor februari, 2012

Bekentenis voor overvallen voetbalclubs en luierwinkel

BREDA – ,,Ja, daar was ik bij betrokken.’’ ,,Ja, daar had ik ook mee te maken.’’ ,,Ja, bij die ook.’’ In een sneltreinvaart bekende de verdachte van de inbraken bij onder meer de voetbalkantines van Riethoven en EFC Eersel in 2009 en de gewapende overval bij luierwinkel Invera in Udenhout op 11 februari 2010 gisteren voor de rechtbank in Breda.

Tot nu toe had die 24-jarige man uit Goirle altijd ontkend iets met de zaak  te maken te hebben. Hij is de hoofdverdachte, de man ook die tijdens de overval bij de luierwinkel met een pistool dreigde als de kassa niet zou worden opengemaakt. Ook dat bekende de man, die verrassend eerlijk overkwam.

De bekentenissen kwamen binnen 5 minuten nadat de officier van justitie de tenlastelegging had voorgedragen. Vanwaar die ommezwaai ineens, vroeg ook de rechter. De man heeft geleerd in de gevangenis. Daar zit hij een gevangenisstraf uit voor – ook – een gewapende overval op een drankenhandel in Oisterwijk. Hij kreeg 26 maanden celstraf, ondanks dat hij volhield niets met de zaak maken te hebben. Tot gisteren. Ook in die zaak legde hij een bekentenis af. Lees meer

Eis 10 jaar tegen Felix V. voor doden Sky

BREDA (ANP) – Felix V. moet 10 jaar de cel in voor het doden van de 6 maanden oude baby Sky. Dat heeft officier van justitie Paul Emmen woensdag geëist voor de rechtbank in Breda. Het kind stierf in december 2009 in Bergen op Zoom.

Volgens de aanklager heeft de 29-jarige ex-vriend van de moeder van Sky de baby expres laten vallen. De baby zou daarbij met haar hoofd op de tafel zijn terechtgekomen en tegen de tafelpoot. V. bekende pas na vele verhoren dat hij de baby expres liet vallen. Later en dinsdag voor de rechtbank ontkende hij dat.

De officier zag vooral bewijs in letsels van de baby. Die kunnen volgens forensisch kinderarts Rob Bilo zijn ontstaan door buitensporig geweld. En volgens de arts is het mogelijk dat het kind als gevolg van een optelsom van die letsels is overleden, zelfs als de baby per ongeluk zou zijn gevallen. Lees meer

Grond blijft gereserveerd voor kerncentrale

beeld: beeldbankvenw.nlMIDDELBURG (ANP) – In Borssele blijft er grond gereserveerd voor een tweede kerncentrale ondanks het feit dat de twee bedrijven die daar plannen voor hadden hun voornemen in de ijskast hebben gezet.

De SP in Provinciale Staten van Zeeland had vrijdag een motie ingediend om de grond beschikbaar te stellen voor andere bedrijven. Dat kan nu niet, omdat het ministerie van EL&I in het waarborgingsbeleid kernenergie voorschrijft dat de grond tot 2020 voor een kerncentrale blijft gereserveerd. Lees meer

Naar boven