Archief voor april, 2012

‘Doodsbedreiging aan basis drugslab Tuinstraat’

BREDA – ,,Er is door het slaapkamerraam van mijn zoontje geschoten.’’ Ineengekrompen, met haar handen onder de zitting en huilend vertelde de 36-jarige Waalwijkse over hoe zwaar het gezin het heeft. Samen met haar partner stond ze gisteren in Breda terecht voor onder meer het houden van een amfetaminelab in Waalwijk.

,,Ik durf niet meer met mijn kinderen over straat’’, zei de 44-jarige Waalwijker toen hem werd gevraagd hoe ernstig de bedreigingen nog zijn. ,,Als dit achter de rug is moeten we misschien weg en dan maar van 1500 euro in de maand leven’’, doelde hij op een mogelijke emigratie. Het amfetaminelab in de Tuinstraat in Waalwijk, dat op 6 februari vorig jaar werd opgerold, was hij begonnen om aan geld te komen. Veel geld, 300.000 euro. Het leek hem de beste manier om snel aan centen te komen, zo verklaarde hij gisteren tegen de rechter. Lees meer

Zeeland wil geen referendum

MIDDELBURG (ANP) – Zeeland wil helemaal geen referendum houden over ontpoldering of gedeeldetelijke ontpoldering van de Hertogin Hedwigepolder. Dat blijkt donderdag uit een rondgang rond de fracties in Provinciale Staten.

In elk geval laten de VVD, de PvdA, SGP, ChristenUnie en GroenLinks al weten niet voor een referendum te willen stemmen. Dat is een meerderheid. De SP is in principe voor een referendum, maar weet nog niet of ze voor of tegen is. ,,Er moet wel iets te kiezen zijn’’, laat Statenlid Jeroen van Dijen weten.

De PVV, gedoogpartner van het kabinet, heeft voorgesteld om de Zeeuwse bevolking zich in een referendum te laten uitspreken.

SP eist ontslag commissarissen Delta

MIDDELBURG (ANP) – De voltallige raad van commissarissen van het energiebedrijf Delta moet worden ontslagen. Dat eist de SP via een motie die de partij vrijdag in stemming brengt tijdens de vergadering van Provinciale Staten in Middelburg.

Aanleiding voor het ontslag is de vertrekvergoeding van de voormalige directeur van Delta, Peter Boerma. Die kreeg nadat hij eind 2011 opstapte nog ongeveer 760.000 euro mee. De SP stelt dat de commissarissen daarmee akkoord gingen en dat die vergoeding niet volgens de regels was. Lees meer

Zeeland akkoord met ontpolderplan Bleker

MIDDELBURG (ANP) – De provincie Zeeland gaat schoorvoetend akkoord met het onder water zetten van een deel van de Hedwigepolder en twee andere gebieden in de provincie. Gedeputeerde Staten schreef dat woensdag in een brief aan staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw).

,,Na een periode van zeven jaar is het zaak om de discussie tot een einde te brengen’’, staat in de brief. Het provinciebestuur geeft wel aan de uitkomst van de onderhandelingen teleurstellend te vinden. Zeeland ziet moeilijkheden bij het realiseren van het nieuwe plan. Lees meer

Borssele 2, nee heft zich op

GOES (ANP) – Het actiecomité Borssele 2, nee stopt. De doelen zijn bereikt. Energiebedrijven Delta en Essent hebben geen plannen meer om in Borssele een tweede kerncentrale te bouwen. Dat liet secretaris Petroesjka Sterk van het comité zaterdag weten.

Het comité was een samenwerkingsverband van politieke partijen en milieuorganisaties. Het bestond twee jaar en organiseerde 30 acties, waarvan die in Middelburg op 16 maart 2011 de grootste was. In de Zeeuwse hoofdstad protesteerden toen 300 mensen tegen kernenergie.

,,Wij zijn ongelofelijk opgelucht’’, aldus Sterk. ,,Ons doel is bereikt. We hebben weinig meer te doen.’’

Veehouder De Moer mag geen extra koeien

BREDA – Het blijft een raar verhaal. Omwonenden, waaronder de exploitanten van de Moerse Hoeve, hebben geen enkel probleem met de uitbreiding van de veehouderij van het echtpaar Smulders aan de Heibloemstraat. Het mag alleen niet.

Althans, als de gemeente Loon op Zand voet bij stuk houdt. Die wil geen nieuwe milieuvergunning geven aan Smulders. De rechter stelde de gemeente in het gelijk. Lees meer

Naar boven