Archief voor juli, 2013

De Tilburgse wietmaffia en zijn verrader

Is verklikker van de Tilburgse hennepscène een fantast of een betrouwbare insider?

TILBURG – Advocaten van opgepakte verdachten staan te dringen om de getuigenis van de Tilburgse crimineel onderuit te halen. ‘Een fantast’, ‘hij verzint alles wat los en vast zit’ en ‘weet nergens van’. Toch zijn op basis van de verklaringen van deze getuige in een jaar tijd al zeker 30 verdachten in de Tilburgse drugswereld opgepakt.

Wie is deze 44-jarige? Het Brabants Dagblad had deze week inzage in het strafdossier en daarmee ook in de verklaringen van de getuige.

Uit de verslagen van verhoren – die samen 120 uur besloegen – komt het beeld naar voren van een wat egocentrische man die er steeds gewag van maakt dat hij veelvuldig onder druk werd gezet. Hij vertelde de politie dat hij al negen jaar de bedrijfsleider was in een fikse hennepkring rondom een Tilburgse familie. Hij stapte naar justitie nadat hij vorig jaar zou zijn bedreigd door het 50-jarige hoofd van de familie die de organisatie samen met zijn zoon zou leiden. Lees meer

Omkoping: Tilburg niet getipt

Gemeente Tilburg niet ingelicht over mogelijke omkoping BAT-medewerkers. „We zeggen niet dat het niet gebeurt.”

TILBURG –  De gemeente Tilburg is door justitie niet geïnformeerd over mogelijke omkoping van BAT-medewerkers, die huisvuil ophalen. Dat zegt een woordvoerder in reactie op de verklaringen die de 44-jarige criminele getuige bij justitie heeft neergelegd.

„Enige tijd geleden hebben we wel een uitzendkracht ontslagen die zelf een hennepkwekerij had, maar dat is vóór deze getuigenis geweest. Wij hebben verder geen signalen in die richting, wat overigens niet betekent dat het er niet is. Je hebt immers te maken met financiële verleidingen.”

De gemeente zegt hierop wel uitermate gespitst te zijn, met name bij bedrijfsonderdelen die te maken hebben met de hennephandel. Lees meer

Tilburgse wietmaffia verlinkt

Een ex-bedrijfsleider uit de Tilburgse wiethandel heeft bij de recherche Jan en alleman uit het wereldje verlinkt.

TILBURG/BREDA – De vele henneptelers in Tilburg krijgen bij hun praktijken hulp van medewerkers van het Brabants Afval Team (BAT), makelaars, advocaten, een politieman en zelfs een bankdirecteur.

Dat beeld heeft een criminele getuige geschetst bij de politie. Het Brabants Dagblad heeft inzage gehad in het strafdossier met verslagen van 120 uur aan verhoren van deze 44-jarige Tilburger.

De man zei tien jaar bedrijfsleider te zijn geweest in de henneporganisatie van een Tilburgse familie. Hij staat daardoor zelf ook onder verdenking van deelname aan een criminele organisatie in de teelt en handel van drugs.

De getuige stond met zijn verklaringen onder meer aan de basis van het oppakken van deze Tilburgse familie tijdens een grote politieactie in augustus vorig jaar en de arrestatie van twee makelaars tijdens een actie op 22 mei.

Saillant in de getuigenis is de rol van de BAT-medewerkers. Zij tipten telers dat ruimingen ophanden waren en knepen een oogje toe bij het dumpen van afval op de milieustraat. Lees meer

Naar boven