OOSTERHOUT – De wijkagent in Oosterhout heeft de hardleerse pedo Henk van R. zaterdag op heterdaad betrapt toen hij opnieuw contact had met kinderen. Justitie wil de 75-jarige Van R. nu voor een half jaar achter de tralies. Op 13 maart moet hij voorkomen bij de rechtbank in Breda. Nu zit hij vast.

Van R. werd in december nog veroordeeld vanwege ontucht met een 14-jarig kind in 2000. Hij kreeg een omgangsverbod met kinderen opgelegd voor 5 jaar. Dat hield hij dus nog geen drie maanden vol.

Het is niet de eerste keer dat de pedofiel een verbod van de rechter in de wind slaat. Toen hij vorig jaar werd opgepakt, mocht hij al wel voorlopig op vrije voeten mits hij niet met kinderen omging. Tegen de rechter vertelde hij in november echter doodleuk dat hij toch Sri Lankaanse kinderen bijles gaf. De rechter reageerde als door een wesp gestoken en schreeuwde welhaast: ,,Maar dat was u verboden!’’

Ook in het vonnis nam de rechtbank toen nog een passage op over het negeren van een rechterlijk verbod en mede daarom legde de rechter ook een extra lange proeftijd van 5 jaar op. Dat maakte blijkbaar geen indruk op Van R. Die Sri Lankaanse kinderen zaten zaterdag bij de man in huis. De man had in december een taakstraf van 180 uur en een halfjaar voorwaardelijk gekregen en justitie wil nu dat de rechter dat halfjaar alsnog oplegt.