Archief voor maart, 2015

Vervolgde agent schoot auto aan flarden

OOSTERHOUT – Een agent die op 25 november vorig jaar in Oosterhout betrokken was bij een aanhouding op de Weststadweg, schoot acht keer op de auto van de wegrijdende verdachte. De kogels vlogen daarbij door het portier en door het geblindeerde raam van de Mercedes.

Dat blijkt uit stukken die BN De Stem heeft ingezien. De agent wordt, samen met twee collega’s die vorig jaar betrokken waren bij een schietincident in Tilburg, vervolgd door het Openbaar Ministerie in Breda. De ‘Oosterhoutse’ agent wordt poging tot doodslag ten laste gelegd, maar woordvoerster Martine Pilaar van het OM wil dat niet bevestigen. Wel is duidelijk dat de officier van justitie ‘noodweer’ uitsluit. In een begeleidend stuk schrijft hoofdofficier (plv) mr. Alexander van Dam: ‘Ik ben van oordeel dat door acht keer te schieten op de wegrijdende Mercedes, de grenzen van noodzakelijke verdediging dermate zijn overschreden dat er ook geen sprake is van noodweerexces.’ Lees meer

Oud-directeur De Borghout verdacht van ontucht

BERGEN OP ZOOM – Oud-directeur Wout L. van basisschool De Borghoek in Bergen op Zoom wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met leerlingen van de school. Twee oud-leerlingen hebben onafhankelijk van elkaar aangifte gedaan.

W.L. moet vrijdag voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Breda verschijnen. De zaak zal dan echter nog niet worden afgehandeld. Het is nog onduidelijk wanneer de strafeis zal klinken.

L. zou de ontucht bij hem thuis hebben gepleegd met leerlingen waarmee hij een vertrouwensband had opgebouwd toen ze nog op school zaten. Toen ze eenmaal naar de middelbare school waren, onderhield hij het contact en zou hij ze bij hem thuis hebben aangerand. Met het ene kind zou de ontucht drie jaar hebben geduurd, met de ander vier.

De twee jongens om wie het gaat zaten niet bij elkaar in de klas. Ze verlieten aan het eind van de vorige eeuw de school.

L. is 33 jaar lang directeur geweest op De Borghoek. In 2009 nam hij afscheid, nadat hij het jaar ervoor voor het laatst werkte. Hij was toen 61. Op school stond hij bekend al ‘Meneer W.’

Advocaat Barry van de Luijgaarden van L. kan in het belang van het onderzoek niets over de zaak vertellen. Het is daardoor onduidelijk of L. de verdachtmakingen toegeeft of niet.

Naar boven