Iedereen weet wel dat ik redelijk druk ben en ben geweest met poker. Lange tijd heb ik zelf gespeeld. Altijd in de marge, nooit van enige echte betekenis geweest. Wel iets gewonnen, maar nooit echt bijzondere dingen.

Ik speelde online wat, af en toe live wat, maar live deed ik eigenlijk al vrijwel niet meer. Het kan een behoorlijk dure hobby zijn namelijk. Leuke toernooien in Holland Casino kosten toch al vrij snel 500 euro. Online speelde ik nog wel af en toe, maar de laatste anderhalf jaar heeft dat eigenlijk alleen nog maar geld gekost. Vorige week heb ik daarom alle pokerprogramma’s van de computer gegooid. Klaar ermee. Leuke hobby geweest de afgelopen jaren, maar als je geen zin meer hebt in bijspijkeren en het kost alleen nog maar geld, dan wordt het spelletje toch minder interessant.

Het idee is om alleen nog maar gewoon gezellige toernooitjes te spelen, met wat vrienden, terwijl de financiële bijkomstigheden beperkt blijven. Tot zaterdag.

In mijn lange tijd bij PokerNews zijn er tal van leuke live toernooitjes langs gekomen. Dat begon ooit met een benefiettoernooi voor de stichting FightCancer, nadat een van de forumleden was overleden aan kanker. Daarna volgden talloze serieuze en minder serieuze toernooien, waaronder ook die tegen andere fora. Afgelopen zaterdag was er weer een benefiettoernooi, dit keer voor de stichting Kika, Kinderen Kankervrij.

Ik had me opgegeven en begon zonder al te veel verwachtingen aan het toernooi. De avond ervoor lag ik door een feestje redelijk vroeg in de ochtend pas in bed en om half twaalf reed ik al weer naar Amsterdam, waar het toernooi werd gehouden. De eerste paar uur was ik eigenlijk te brak om na te denken en om niet te veel na te hoeven denken, gooide ik eigenlijk alle slechte kaarten gewoon weg. Bijna geen hand gespeeld dus. Naarmate de dag vorderde bleef ik punten verzamelen om uiteindelijk bij de laatste 15 spelers het meeste te hebben. Daarna een tempo hoger gaan spelen, wat resulteerde in de finale, tegen een ander forumlid Goedhandje. Vooraf afgesproken een deel van de eerste prijs te verdelen en daarna aan de finale begonnen. Eerste handje gelijk azen, hij aas-drie, hij verhoogt, ik ook, waarop hij al zijn punten naar het midden schuift en ik ga uiteraard mee. Er vallen geen rare kaarten en daardoor win ik het toernooi.

De eerste prijs is een reis naar Valencia voor de Unibet Open. Alles gaat door Unibet worden betaald. De reis, het hotel, het toernooi. Alles in Spanje, waar het in oktober natuurlijk nog steeds heerlijk weer is. En daardoor speel ik nog één keer een serieus toernooi. Eentje die financieel nog wel interessant is en van een orde van grootte die ik nog niet eerder speelde. Ik heb er zin in. En dan lekker stoppen. Op het hoogtepunt.

Radio-interview volgt later.