GOES (ANP) – Voor de bereikbaarheid van het ziekenhuis in Goes is een extra afslag naar de snelweg A58 hard nodig. Dat stellen twee commissies die woensdag aan de verantwoordelijke gedeputeerde George van Heukelom van de provincie Zeeland hun bevindingen presenteerden.

In Zeeland wordt al jaren geklaagd over de bereikbaarheid van ziekenhuizen. Het belangrijkste ziekenhuis in Zeeland is vooral in de zomer en tijdens spitsuren moeilijk bereikbaar voor ambulances en patiënten die op eigen gelegenheid komen. Het wordt met een extra afslag bij Goes-Zuid vooral beter bereikbaar voor mensen uit Walcheren en Schouwen-Duiveland.

De afslag is al langer een wens en volgens verantwoordelijk wethouder Loes Meeuwisse van Goes (verkeer en vervoer) heeft demissionair minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat al laten weten brood te zien in de afslag. De aanlegkosten worden geraamd op 28 miljoen euro. De provincie Zeeland en gemeenten zouden hiervan 20 miljoen euro voor hun rekening moeten nemen, het Rijk de rest. ,,Vandaag stond nog in de krant dat het nieuwe kabinet meer geld wil uittrekken voor infrastructuur, dus ik heb goede hoop dat ook een nieuwe minister positief zal zijn’’, zei Meeuwisse.

In de rapporten staan verder minder drastische aanbevelingen. Zo moet de bewegwijzering beter, zouden ambulances wellicht toegang moeten krijgen tot gsm’s voor locatiebepaling en zouden op stranden herkenbare palen moeten komen staan, zodat patiënten en ambulances precies weten waar ze moeten zijn.