HEINKENSZAND (ANP) – Kamerlid Ad Koppejan blijft in de Tweede Kamer als CDA’er, ook als een meerderheid van de CDA-leden voor het akkoord stemt tijdens het congres van komende zaterdag. Dat zei het Zeeuwse Kamerlid donderdagavond in Heinkenszand na een vergadering met Zeeuwse CDA-leden.

,,Ik blijf absoluut in de Kamer. Alleen voor het CDA. Ik ben een christen-democraat in hart en nieren en voor mij is er geen andere partij’’, motiveerde Koppejan zijn standpunt. Als het congres in grote meerderheid stemt voor het regeer- en gedoogakkoord, dan stemt hij ook voor tijdens de fractievergadering volgende week. Hoe groot die meerderheid moet zijn, wilde hij niet zeggen.

De ongeveer honderd Zeeuwse CDA-leden waren volgens verschillende mensen voornamelijk voor de akkoorden. Wel waren veel door raadsvergaderingen afwezig.