Zeeuwen blijken twee keer zo positief over het bouwen van een tweede kerncentrale als mensen in de rest van het land. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS-NIPO in opdracht van Delta, het bedrijf dat die tweede kerncentrale wel heel erg graag wil bouwen. Als het aan Delta ligt, beginnen ze vandaag nog.

In principe zijn de cijfers niet heel erg opzienbarend. Eigenlijk zijn ze al jaren bijna hetzelfde. Alleen het aantal voorstanders voor het bouwen van een tweede kerncentrale lijkt gegroeid. Ten opzichte van 2009 is dat zo (32 tegen 26 procent), maar ten opzichte van 2008 is er zelfs een daling van 1 procent. Dat kan op zich worden verklaard. In 2008 was er in de Tweede Kamer veel discussie over kernenergie. In 2009 stond de discussie op een laag pitje en dit jaar is de discussie weer in alle hevigheid losgebarsten doordat Delta en ERH beiden het vergunningstraject zijn ingegaan.

De uitkomsten van het onderzoek zijn dus weinig opzienbarend. Gezien de discussie is de portee van het onderzoek groot genoeg. Hieronder is het hele rapport te lezen.

Rapport kerncentrale