TERNEUZEN (ANP) – De in de Westerschelde bij Terneuzen gestrande olietanker Zennestroom met aan boord 3000 ton dieselolie wordt dinsdagochtend geborgen. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland maandagavond laten weten.

Het schip lekt geen olie en de situatie is onder controle. Hoe het schip maandagavond is komen vast te zitten, is nog onbekend. Het was onderweg vanuit Antwerpen, waar het in een raffinaderij was geladen.

In de loop van de nacht van maandag op dinsdag wordt geprobeerd een lege tanker naast de Zennestroom te krijgen, zodat de diesel kan worden overgepompt. Daarna zullen bergers vanaf 5 uur proberen de gestrande tanker van zijn plaats te slepen.

Volgens de Veiligheidsregio ligt het schip rond middernacht, bij laagwater, droog en is er om het schip heen gelopen om te controleren op lekkages.

Het schip is de 110 meter lange tanker Zennestroom. Schepen van een bergingsbedrijf liggen bij de tanker te wachten tot ze het schip kunnen bergen.