MIDDELBURG (ANP) – De politie heeft vrijdag twee verdachten opgepakt van de moord op de Zeeuwse fotograaf Henry Meye, vorig jaar juni in Sint Maartensdijk (gemeente Tholen). Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM).

De fotograaf zou het slachtoffer zijn van een conflict in het drugsmilieu. Na de moord werd in het huis van de Meye een hennepkwekerij aangetroffen. De verdachten komen uit Zeeland en Noord-Brabant. Ze zitten vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Het OM loofde vorige week 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Volgens een woordvoerder van het OM is het van belang dat niets bekend wordt over de verdachten. Ze wil zelfs geen leeftijden vertellen of of de aanhoudingen te maken hebben met het uitloven van de beloning.

De 55-jarige fotograaf werd vorig jaar juni in een huis aan de Keethil in Sint Maartensdijk doodgeschoten. Een paar dagen voor de moord werd de auto van Meye gestolen. Na de moord werd die brandend teruggevonden in Waalwijk.