BREDA (ANP) – Felix V. moet 10 jaar de cel in voor het doden van de 6 maanden oude baby Sky. Dat heeft officier van justitie Paul Emmen woensdag geëist voor de rechtbank in Breda. Het kind stierf in december 2009 in Bergen op Zoom.

Volgens de aanklager heeft de 29-jarige ex-vriend van de moeder van Sky de baby expres laten vallen. De baby zou daarbij met haar hoofd op de tafel zijn terechtgekomen en tegen de tafelpoot. V. bekende pas na vele verhoren dat hij de baby expres liet vallen. Later en dinsdag voor de rechtbank ontkende hij dat.

De officier zag vooral bewijs in letsels van de baby. Die kunnen volgens forensisch kinderarts Rob Bilo zijn ontstaan door buitensporig geweld. En volgens de arts is het mogelijk dat het kind als gevolg van een optelsom van die letsels is overleden, zelfs als de baby per ongeluk zou zijn gevallen.

De officier vond bewezen dat een aantal ‘impactmomenten’, zoals de val op de grond, minder hard is gegaan dan verondersteld. De baby zou met het hoofd niet op de grond maar op een schoen zijn gevallen. Andere impacts waren daardoor nog harder, wat zou bewijzen dat V. de baby expres heeft gedood.

Advocaat Joost Dionisius bleef erbij dat zijn client de baby per ongeluk zou hebben laten vallen. Dat het daarbij overleed is mogelijk, verwees hij naar het rapport van Bilo. Daarnaast vond de raadsman dat de bekennende verklaringen uitgesloten moeten worden van het bewijs. Die zou onder druk van een agent zijn afgelegd. Het openbaar ministerie zou daarom ook niet ontvankelijk moeten worden verklaard, zei hij.

Update 6 maart: Felix V. werd veroordeeld tot 9 jaar cel.