RENESSE (ANP) – In totaal 15 Malinese voetballers die voor een toernooi in de Zeeuwse badplaats Renesse waren, hebben inmiddels de benen genomen. De vier overgebleven collega’s zijn zondag op het vliegtuig naar huis gestapt. Dat meldde een woordvoerster van de politie maandag.

Eerder vertrokken vorige week plotseling negen voetballers. Ze waren in Rotterdam aangekomen, maar later bleek dat ze in Parijs zaten, zo was de organisator Sportmanagement Van Vossen uit Zierikzee telefonisch verteld.

De politiewoordvoerster zegt dat niet bekend is waar de mannen naar toe zijn, maar dat ze in elk geval geen paspoort bij zich hebben: ,,Dus als ze een keer in de Schengenlanden worden gecontroleerd en ze geven hun echte naam op, dan wordt direct duidelijk dat ze illegaal zijn.’’ Inmiddels zijn de Malinezen als vermist opgegeven.

Organisator Monique van Vossen is teleurgesteld in de Malinese voetballers. Vorige week was ze er nog van overtuigd dat de voetballers op tijd zouden terugkomen, nu spreekt ze van een actie met voorbedachte rade: ,,Dit soort acties is ook niet te voorkomen. Als volwassen mensen weg willen, gaan ze ook.”