BREDA – Het Openbaar Ministerie (OM) gaat ook daadwerkelijk in hoger beroep tegen de vrijspraak van één van de drie verdachten van de moord op de Tilburgse taxichauffeur Radj Ramdin. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zei gisteren dat ze het niet eens is met de vrijspraak.

In de zaak werden een maand geleden een 25-jarige Pool en een van 44 jaar oud veroordeeld tot 15 jaar cel vanwege de moord aan de Duinlaan in Kaatsheuvel op 9 oktober 2010. Een derde  25-jarige Pool kreeg slechts drie jaar voor een eerdere poging tot overval in Den Haag, maar werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op de Tilburger. Hij zou pas in de taxi hebben gehoord van de plannen van zijn twee vrienden, maar zijn weggerend op het moment dat dat mogelijk was.

Het OM vindt echter dat ook die derde schuldig is aan het medeplegen van de moord. De officier van justitie had tegen hem ook 12 jaar geëist. Justitie ging twee weken geleden al formeel in beroep, maar was er toen nog niet zeker van. Inmiddels is dat wel het geval. Wanneer de verdachte voor het gerechtshof in Den Bosch zal verschijnen is nog niet duidelijk.