TILBURG – Justitie heeft een 44-jarige criminele getuige uit Tilburg en zijn gezin van vakantiepark naar vakantiepark gesleept. Ze konden niet op één plek blijven, omdat het gevaar voor het gezin te groot zou zijn, volgens de politie. De getuige moet worden beschermd, omdat hij vorig jaar bij de politie vele Tilburgers aanwees als drugsciminineel.

Bronnen lieten pietervanklinken.nl weten dat de vrouw van de crimineel dit verhaal heeft verteld op een zitting bij de rechter-commissaris, waar ze als getuige werd gehoord. Dit gebeurde in het kader van een groot proces tegen een vermeende drugsbende rondom een Tilburgse familie, die op 21 augustus vorig jaar werd opgepakt tijdens een mega-actie.

Toen de crimineel aangifte wilde doen tegen het hoofd van die familie, omdat hij door hem met de dood zou zijn bedreigd, ging hij bij de politie met de billen bloot. Hij beschuldigde zichzelf en lapte zijn vrienden en vele andere mogelijke criminelen erbij. Sindsdien zit hij met zijn gezin ondergedoken, naar nu blijkt op vakantieparken door het hele land.

Op de verschillende vakantieparken zou het gezin keer op keer verrast zijn door politie die langskwam om te vertellen dat ze op stel en sprong moesten verkassen. Op die manier werd vanwege de grote dreiging een hoop verschillende vakantieparken afgegaan.

De verklaring van de vrouw kan belangrijk zijn. De verdediging in de drugszaak trekt de verklaringen van de crimineel in twijfel, omdat ze zouden zijn afgelegd nadat justitie hem een nieuw leven op een geheime plek zou hebben aangeboden. De man zou bang zijn gemaakt en zou dingen hebben verklaard of ondernomen nadat hem steeds nieuwe beloften waren gedaan.

In november wordt de drugszaak, waarin de criminele getuige ook verdachte is, hervat in de rechtbank van Breda.

Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op de beveiliging van de crimineel.