DEN BOSCH – De aanklager was dinsdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch overduidelijk. In tegenstelling tot de rechtbank in Middelburg vindt zij de tot nu toe onopgeloste moord op de 60-jarige Ad van den Dool uit Kattendijke bewezen. Ze eiste 15 jaar tegen zijn nu 57-jarige weduwe Galina R..

Ad van den Dool stierf op 8 maart 2009 door een combinatie van haargroeimiddel en antidepressiva. Van het haargroeimiddel werden sporen gevonden in een fles Spaanse likeur en het sherryglas waarin de drank had gezeten. Zijn vrouw werd daags na de moord opgepakt, maar mocht vier dagen later weer naar huis, ondanks het feit dat ze een flesje haargroeimiddel en antidepressiva in haar broekzak had en dat ze had gegoogled op overdosis. Anderhalf jaar later werd ze voor de tweede keer opgepakt.

,,Verdachte heeft op slinkse wijze een eind gemaakt aan het leven van Ad van den Dool. Op een rigoureuze manier heeft ze hem uit haar leven verbannen door zijn leven te nemen. Een doortrapte misdaad. Een geraffineerd en goed gepland misdrijf’’ Advocaat Marco Vermeirssen bepleitte vrijspraak, omdat er niet genoeg bewijs is om bijvoorbeeld een ongeluk uit te sluiten.

Over twee weken, als het hof uitspraak doet, wordt duidelijk of de vrouw voor de tweede keer de dans ontspringt met vrijspraak. Zoals ze in eerste instantie al bijna was gevrijwaard van straf doordat de huisarts in Kattendijke een natuurlijke dood constateerde. Dat werd meteen in twijfel getrokken nadat de dochter van Van den Dool had verteld dat hij het idee had door zijn vrouw te worden vergiftigd.

Bij de rechtbank wilde het Openbaar Ministerie nog per se bewijzen dat de weduwe het haargroeimiddel in de fles heeft gedaan. Mede omdat die precieze handeling niet kon worden bewezen volgde vrijspraak. Dat is nu uit de tenlastelegging geschrapt.