MIDDELBURG (ANP) – Afgezet tegen het aantal inwoners blijft Zeeland de meest toeristische provincie van het land. Drenthe volgt op afstand. Met zo’n 381.000 inwoners trekt Zeeland met een kleine 1,1 miljoen toeristen bijna drie keer zo veel overnachtende recreanten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Onderzoek van adviesbureau KPMG wees vorige week uit dat ook Zeeuwse hotels het goed doen. In 2009 was Zeeland de enige provincie waar hotels meer gasten trokken dan in het jaar ervoor. Met name het grote aantal driesterrenhotels zorgt ervoor dat veel Nederlanders kiezen voor een vakantie in Zeeland.

Na een daling van het aantal overnachtende toeristen in 2008 naar 938.700 steeg het aantal afgelopen jaar weer naar boven het miljoen. Het niveau van 2007, toen 1,2 miljoen toeristen Zeeland aandeden, werd nog net niet gehaald.

De meeste vakanties in Zeeland worden volgens onderzoek van het Kenniscentrum Toerisme gehouden op Schouwen-Duiveland. In totaal gingen vorig jaar 450.000 naar het noordelijkste eiland. 417.000 gingen er naar Walcheren. Daar verbleven gasten wel iets langer, gemiddeld 7,4 nachten tegenover 6,1 op Schouwen-Duiveland.