BERGEN OP ZOOM – Oud-directeur Wout L. van basisschool De Borghoek in Bergen op Zoom wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met leerlingen van de school. Twee oud-leerlingen hebben onafhankelijk van elkaar aangifte gedaan.

W.L. moet vrijdag voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Breda verschijnen. De zaak zal dan echter nog niet worden afgehandeld. Het is nog onduidelijk wanneer de strafeis zal klinken.

L. zou de ontucht bij hem thuis hebben gepleegd met leerlingen waarmee hij een vertrouwensband had opgebouwd toen ze nog op school zaten. Toen ze eenmaal naar de middelbare school waren, onderhield hij het contact en zou hij ze bij hem thuis hebben aangerand. Met het ene kind zou de ontucht drie jaar hebben geduurd, met de ander vier.

De twee jongens om wie het gaat zaten niet bij elkaar in de klas. Ze verlieten aan het eind van de vorige eeuw de school.

L. is 33 jaar lang directeur geweest op De Borghoek. In 2009 nam hij afscheid, nadat hij het jaar ervoor voor het laatst werkte. Hij was toen 61. Op school stond hij bekend al ‘Meneer W.’

Advocaat Barry van de Luijgaarden van L. kan in het belang van het onderzoek niets over de zaak vertellen. Het is daardoor onduidelijk of L. de verdachtmakingen toegeeft of niet.