TILBURG (ANP) – De economische crisis heeft ook invloed op de bestedingen van bezoekers van de kermis in Tilburg. Hoewel meer mensen de kermis bezochten, klaagden exploitanten op de afsluitende zondag over minder inkomsten.

Volgens wethouder Joost Möller waren er meer bezoekers dan vorig jaar, hoewel de organisatie geen uitspraken meer wil doen over exacte bezoekersaantallen. De ramingen leken in het verleden inaccuraat. Wel kon hij zeggen dat meer dan een miljoen mensen de grootste kermis van het land bezochten.

Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond beaamde dat er meer bezoekers waren. ,,Alleen gaven die minder uit. Mensen zijn selectiever geworden op de kermis. Toch zijn we gezien de economische omstandigheden niet ontevreden.”

De kermis kwam negatief in het nieuws door een sterfgeval bij een van de attracties in de nacht van donderdag op vrijdag. Voor de verantwoordelijk wethouder persoonlijk zette het incident een stempel op de sfeer. Of dat voor de bezoekers ook zo was, kon hij niet zeggen.

De politie had het gedurende het hele evenement, dat tien dagen duurde, rustiger dan op een normale stapavond. Volgens Möller werden slechts 27 aanhoudingen verricht. Dat is minder dan de helft van het aantal van vorig jaar. Sinds twee jaar let de politie ook meer op foutparkeerders. Dat resulteerde in 2008 in honderd weggesleepte auto’s, vorig jaar enkele tientallen en dit jaar nog maar twee exemplaren.