NIEUWVLIET-BAD (ANP) – Een deel van het strand van het Zeeuwse Nieuwvliet-Bad is sinds dinsdag gesloten voor bezoekers, omdat er explosieven en scherpe metaalscherven uit de Tweede Wereldoorlog aanspoelen. De gemeente Sluis, waar Nieuwvliet bij hoort, liet woensdag weten dat er een noodverordening is afgegeven.

Door werkzaamheden van het waterschap in verband met kustversterking zijn zogenoemde springputten bloot komen te liggen. Dat zijn putten waarin na de oorlog gevonden resten van bommen, granaten en munitie zijn gegooid. De gemeente houdt rekening met het aanspoelen van onontplofte munitie. De noodverordening geldt tot 1 november.

Het gaat om een klein deel van het strand bij de Verdronken Zwarte Polder. Toeristen zouden volgens een gemeentewoordvoerster nauwelijks last hebben van het afsluiten van het strand. Door de werkzaamheden van het waterschap zou je daar volgens haar toch niet snel je handdoek neerleggen.